Gedisciplineerd dagelijks de belangrijke werkzaamheden voor elkaar krijgen lukt makkelijker als je het voor jezelf makkelijker maakt. Klinkt logisch toch? Het werkt als volgt.

Wij mensen denken (ik ook) dat we heel gedisciplineerd onze werkzaamheden doen. Maar we zijn snel en gemakkelijk beïnvloedbaar. Dat is niet erg. Maar je kan het daardoor voor jezelf ook makkelijker maken. Hoe makkelijk je beinvloedbaar bent hangt van twee grote factoren af. A Hoe gemotiveerd ben je voor een bepaalde taak. B. Hoe makkelijk is het om die taak uit te voeren?

Stel je wilt afvallen? En je hebt een zak chips in huis of nog erger naast je liggen. Dan kan je je voorstellen dat het lastig is om geen chipje te nemen. Hoe groot je motivatie ook is.

Bedenk dus “werkgelukhacks” om het voor jezelf gemakkelijk te maken. Kleed je aan, poets je tanden, kam je haar etc, alsof je naar het werk gaat. Je voelt je klaar voor de dag. En via Google Hangouts, Zoom of Microsoft Teams kan je gerust je camera aan laten.  😉 Hanteer zoveel mogelijk dezelfde routine’s alsof je naar je werk zou gaan.

 

 

Heb je ook nog een waardevolle tip voor meer Thuis Werkgeluk?